Töölön Siniset
Erähenkistä partiotoimintaa stadissa ja skutsissa jo vuodesta 1933.

Termipankki

Pitkän taipalensa varrella on Töölön Sinisten piirissä syntynyt kosolti omanlaistaan terminologiaa, joka ilmentää tösiläisyyttä puhtaimmillaan. Tältä sivulta löytyy kokoelma eri aikakausien tösitermejä selityksineen. Listan aluperäisversio julkaistiin 80-vuotisjuhlapihauksessa.

Sanasto muovautuu aikojen saatossa, ja jokainen sukupolvi lisää siihen omat mausteensa. Termipankki on tietysti parhaimmillaan, kun se pitää sisällään mahdollisimman monta 'ikäkerrosta' ja samalla kasvaa jatkuvasti. Jos huomaat, että jokin tärkeä termi uupuu listasta, tai että jokin määritelmä kaipaa täsmennystä, niin kerro asiasta palautelomakkeella!

Nettisivuilta löytyy myös lähinnä uusille jäsenille suunnattu sanakirja, jossa valotetaan yleisluontoista partiotermistöä.

A

AlfaTösin tunneliteltta, joita lippukunnalla on 1,5 kpl
Asfalt-vartioLegendaarinen vaeltajavartio. Ei mainittavaa menestystä missään, koskaan.
AttilaTösin vanhan eräkämpän suojelija. Varmojen todisteiden mukaan Attila tosin muutti poikansa kanssa uudelle kämpälle kesällä 2006.

B

Blue LagoonAnkarlax-niminen suojaisa poukama vanhan kämpän saunan edessä. Haukien temmelyskenttä, jossa Ahti suo antejaan.
BravaTösin wanhin puolijoukkueteltta
BrunoTösin kymppiteltta.

H

Harmaa laatikkoTösin leireillä suosima kuljetusväline. Iso, painava arkku, jonka kantokahvojen reikiin saa vain kaksi sormea mahtumaan sisään. Kun tätä kannetaan metsän siimekseen, on yleensä kylmää, pimeää, liukasta ja sataa. Perimätiedon mukaan harmaa laatikko on löytänyt tiensä Tösiin Keravan nuorisovankilasta kultaisella 60-luvulla.