Töölön Siniset
Erähenkistä partiotoimintaa stadissa ja skutsissa jo vuodesta 1933.

Pihaus

Pihauksen logo

Lippukuntalehtemme Pihaus on ollut tösiläisten pää-äänenkannattaja jo vuodesta 1949. Pihaus ilmestyy n kertaa (n=0-4) vuodessa ilahduttamaan lukijoitaan partiomaisella journalismilla. Lehden sisältö koostuu tapahtumareportaaseista, tiedotuksesta, puuhasivuista ja kaikesta muusta hauskasta ja hyödyllisestä maan ja taivaan väliltä. Painos on n. 100 kappaletta, ja levikki arviolta 300 lukijaa.

Pihaus ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1949. Aikaisemmin lippukunnan tiedotus oli hoidettu Poiskotti-nimisellä lehdellä, jonka Pihaus korvasi. Uuden lehden alkuunpaneva voima oli Matti Salmenkylä, joka muutaman partiotoverinsa kanssa toimitti lehteä 1940- ja 1950-luvulla. Ajoittain Pihaus on ilmestynyt epäsäännällisesti, mm. vuosina 2000-2003 julkaistiin vain yksi numero. Syynä oli lippukuntaamme vaivannut johtajapula. Vuonna 2004 lehti herätettiin jälleen Ruususen unestaan. Nykyään Pihaus pitää hetkellistä ilmestymistaukoa. 2000-luvun alkupuolen katkos ei toki ollut ainoa lehden historiassa, sillä Pihausta on tehty tai jätetty tekemättä aina kulloisenkin johtajatilanteen mukaan. Esimerkiksi vuosina 1994 ja 1995 Pihaus ei myöskään ilmestynyt.

Pihaus on saavuttanut mainetta ja kunniaa myös Tösin ulkopuolella; vuonna 1998 sijoittui lehti PäPa:n lippukuntalehtikisassa kolmanneksi, ja vuotta myöhemmin kohdalle osui ensimmäinen sija. Historia toisti itseään tasan 10 vuotta myöhemmin, sillä 2008 ylsi Pihaus kolmannelle sijalle ja 2009 1. sijalle samaisessa skabassa.

Antoisia lukuhetkiä toivottaa:
Pihauksen toimitus

Pihaukset

Numerot 1/2003 - 3/2011 ovat ladattavissa sähköisessä muodossa tiedostot-sivun kautta. Vanhempia numeroita voi kysellä lehden nykyiseltä toimitussihteeriltä, joka on Ville Raitio. Uudemmat ilmestyvät nettiin sitten joskus. Villen puoleen voi kääntyä kaikissa Pihaukseen liittyvissä asioissa.

Mehevät juorut ja juttuideat voit lähettää osoitteeseen ville.raitio(a)toolonsiniset.fi

Open publication - Free publishing - More nuoret