Tietoa kämpästä

Tontti ja rakennukset

Kartta kämpän tontistaKämppä sijaitsee Kirkkonummen Långvikissa Metsäkolo-nimisellä tontilla. Maastoltaan mäkiseltä tontilta löytyy niin mäntymetsää, kuin aukeita alueita kämpän läheisyydessä.
Kämpän lisäksi tontilta löytyy hirsinen saunarakennus. Lippuaukio sijaitsee kämpän ja saunan välimaastossa, ja nuotiopaikka saunarakennuksen etupuolella. Kämpälle johtavan soratien varrella on kaivo ja puuvaja, ja kämpän takakulmalla huussit. Tontin kauimmasta kulmassa on lisäksi puulaavu ja erillinen nuotiopaikka. Tontilla on myös useita sopivia telttapaikkoja.

Kämppä

Kämppä soveltuu leirien, suurten retkien ja tapahtumien järjestämiseen. Hirsistä rakennettu kämppä on kooltaan n. 110 m2 ja sinne mahtuu yöpymään 25 aikuista. Kämpän isossa salissa on tilavat makuulaverit, ruokailupöytä sekä avotakka. Tilavan eteistilan lisäksi kämpästä löytyy ison leirin tarpeisiin varusteltu talouskeittiö sekä erillinen johtajistolle tarkoitettu huone eli pikkukämppä.

Kämpän pohjapiirros

Sauna

Sauna on kooltaan n. 35+10 m2 ja sieltä löytyy yöpymispaikat 8 aikuiselle. Jatkuvalämmitteisessä puusaunassa löylyttelee 8 aikuista ja peseytymään mahtuu kolme henkeä kerrallaan. Takkahuoneessa on ruokailupöytä, keittonurkkaus ja avotakka. Yöpymispaikat ovat saunan yläkerrassa. Sauna soveltuu esimerkiksi pienempien retkien järjestämiseen.

Saunan pohjapiirrosSaunan parven pohjapiirros

Laavu

Hiljattain rakennettu puulaavu majoittaa 8 aikuista raikkaaseen ulkoilmaan ja sopii esim. vartioiden viikonloppuretkiin, myös silloin kun kämppä on muussa käytössä.

Varustelu

Kyseessä on täysiverinen eräkämppä, jota ei ole kytketty sähköverkkoon. Varusteluun on kuitenkin panostettu, joten perusedellytykset kuten lämpö, valo sekä ruoanvalmistusmahdollisuudet ovat erinomaisessa kunnossa.

Kämpän saa lämpimäksi kovillakin pakkasilla. Tärkein lämmön lähde on ison salin varaava pönttöuuni. Lisäksi käytössä on avotakka sekä öljykamiina. Pikkukämpässä on oma pienempi puukamiina. Keittiön voi tarvittaessa lämmittää puuhellalla.

Koko saunarakennuksen saa usein riittävän lämpimäksi kunnon löylyillä. Jos tämä ei riitä, takkahuoneen puukamiina ja avotakka takaavat varman tropiikin.

Polttopuut ja lämmitysöljyt löytyvät puuvajasta.

Eräkämpällä ei leikkaussalivalaistusta tarvita, joten valaistus on hoidettu pitkälti öljylampuilla. Myrskylyhtyjä löytyy kämpältä iso valikoima. Kämppärakennukseen asennettu aurinkopaneelijärjestelmä tarjoaa kirkasta sähkövaloa. Muista aina sammuttaa valot kun et niitä tarvitse!

Kämpän keittiö on suunniteltu isoja leirejä ja retkiä varten. Kokkaamista varten käytössä on kaasuhella ja erillinen puuhella. Tiskivedet voit lämmittää puulämmitteisellä vesipadalla. Ruuat säilyvät talon alapuolella olevassa kylmäkellarissa tai keittiön kaasukäyttöisissä jääkaapeissa. Tilavan tiskipöydän lisäksi löytyy erillistä pöytätilaa ja tarjoiluvaunut. Käytettävissä on laaja valikoima pannuja, kattiloita ja muita ruuanlaittovälineitä. Myös ruokailuvälineitä löytyy. Saunalla on käytettävissä pieni keittiönurkkaus sekä kaksitasoinen puuhella.

Kämpän sijainti

Kämppä sijaitsee Kirkkonummella, alle tunnin ajomatkan päässä Töölöstä.

Osoite

Hummelvikintie 99, 02450 Jorvas (Kirkkonummi)

Koordinaatit

  • Pohjoinen leveys 60 astetta 06.654 minuuttia
  • Itäinen pituus 024 astetta 36.191 minuuttia

(Koordinaattijärjestelmä: WGS84)

Yhteydet kämpälle

Oma auto on kätevin tapa päästä kämpälle. Tarkka ajo-ohje läytyy alta. Parkkipaikkoja on kämpällä kuitenkin rajoitetusti. Hummelvikintien päässä, ennen kämpän soratietä, on neljä kämppää varten varattua autopaikkaa tien varressa. Lisäksi kämpän tontille saa soratien varteen mahtumaan muutamia autoja.

Bussilla pääsee n. 3 km päähän kämpästä Långvikin kylään. Bussi kulkee kuitenkin vain arkisin, joten viikonloppuretkillä pitää sunnuntaita varten hankkia vaihtoehtoinen tapa kulkea. Perjantaisin bussi lähtee sopivasti Kampin terminaalista klo 16.19, ja bussin vaihto on Jorvaksen tienhaarassa. Tarkista aina aikataulut, sillä niissä on ajoittain muutoksia! Sopivaa vuoroa voit etsiä Matkahuollon sivuilta.

Junalla pääset Jorvaksen asemalle, noin 9 kilometrin päähän kämpästä. Soveltuvia junia ovat lähijunat U ja L. Aikatauluja voit katsella VR:n sivuilta.

Kämpälle tai sieltä pois pääset tarvittaessa myös taksilla. Taksi kannattaa varata etukäteen.

Jos jäätilanne suosii, pääsee kämpälle kätevästi suoraan Espoon puolelta hiihtämällä noin viiden kilometrin matkan lahden yli. Seutuliikenteen bussit liikennöivät myös viikonloppuisin Espoonlahdesta ja Soukasta.

Ahkerat partiolaiset pääsevät kämpälle helposti myös kävellen tai pyöräillen. Matkaa kertyy noin 33 km jos lähdet liikkeelle Töölöntorilta. Varaa matkaa varten riittävästi aikaa, hyvät eväät ja miellyttävää seuraa!

Linkki kevyen liikenteen reittioppaan ehdottamaan reittiin

Ajo-ohje

Helsingin keskustasta ajetaan Länsiväylää (kantatie 51) Kirkkonummen suuntaan. Noin 5 kilometriä Kirkkonummen ja Espoon rajan jälkeen tulee vastaan eritasoliittymä (Jorvas-kyltti), jonka kautta käännytään etelään suuntaavalle Hirsalantielle (seurataan tienviittaa, jossa lukee Hirsala), ohi Ericssonin tehtaan.

Hirsalantietä ajetaan n. 6 kilometriä Långvikin kylään, josta käännytään vasemmalle mäkeä ylös Medvastintielle. Risteyksen kohdalla on VPK:n rakennus, seurojentalo ja kioski. Medvastintietä jatketaan noin 2 kilometriä, jonka jälkeen käännytään jälleen vasemmalle Hummelvikintielle. Risteyksessä on musta tienviitta, jossa lukee Tösi.

Tietä ajetaan noin kilometrin verran, kunnes vastaan tulee parkkipaikka tien oikealla puolella. Parikymmentä metriä parkkipaikalta eteenpäin lähtee etuoikealle kämpälle menevä tie, jonka alussa on tienviitta, jossa lukee Tösi. Soratien päästä löytyy itse kämppä. Matkaa kämpälle on Töölöntorilta noin 36 kilometriä.