Kolo

Kolomme sijaitsee Töölön sydämessä Töölöntorin välittömässä läheisyydessä osoitteessa Töölönkatu 34. Käytössämme on 5-huoneinen kellari, jonka kätköissä pääosa toiminnastamme järjestetään. Yksi huoneista on sisarlippukuntamme Hesparton käytössä. Hesparton kanssa pidetyt sekalaumat kokoustavat sudenpentuhuoneessa. Muut tilat ovat Tösin käytössä. Tilat omistaa Gyllenberg-säätiö. Avustusta kolon vuokranmaksuun saamme Töölön seurakaunnalta. Kokoushuoneiden lisäksi kololta löytyvät monipuoliset varasto- ja saniteettitilat.

Kolon pohjapiirustus

Kolon 360 kierros

Avaa kierros uudessa välilehdessä

Historia

Taipaleensa alkuvaiheessa Tölön Siniset kokoontui Töölön kirkon tornihuoneessa, jonka seurakunnan silloinen kirkkoherra oli järjestänyt lippukunnan käyttöön. Sodan jälkeen tilat kävivät kuitenkin ahtaiksi jäsenmäärän voimakkaan kasvun myötä, joten ajankohtaiseksi tuli uusien tilojen hankkiminen. Sopivat tilat löytyivät Töölönkadulta, ja vuonna 1954 sai lippukunta muuttaa uuteen osoitteeseen. Töölönkadulle muutto merkitsi käännekohtaa lippukunnalle, koska uudella kololla oli reilusti enemmän tilaa toimintaa varten. Uuden osoitteen sisustuksesta vastasivat Tösin omat pojat Heikki Castren, Antero Roini, Erkki Wirta ja Touko Neronen. Heidän kättensä jälki näkyy kololla edelleen; vanha sisustus on tänäkin päivänä hyvässä kunnossa. Kolon tämänhetkisessä sisustuksessa elävät vanhat perinteet ja nykyhetken vaatimukset rinta rinnan tehden tiloistamme erittäin tarkoituksenmukaiset. Vuosien varrella on tösiläistä partiotoimintaa tehty Töölönkadun ohella myös osoitteissa Ilmarinkatu 2, Fredrikinkatu 66 ja Eteläinen Hesperiankatu 34.

Kolon remontit

Vuosien varrella koloa on remontoitu ja huoneita järjestelty paremmin toimintaa palveleviksi. Viimeisimmät korjaustyöt ovat kesältä ja syksyltä 2015 jolloin lähes jokainen kolon huoneista peruskorjattiin ja sisustusta uusittiin vastaamaan 2000-luvun partion tarpeita. Lisäksi keväällä 2007 Kolon sähkäjärjestelmä uusittiin ja kesällä 2006 uusittiin porttikäytävään johtava ulko-ovi .