Taustayhteisöt

Töölön Sinisten kannatusyhdistys

Töölön Sinisten Kannatusyhdistys ry. on taloudellisesti ja henkisesti Töölön Sinisiä tukeva yhdistys. Sen juuret juontavat kauas historiaan 1930-luvulle ja lippukunnan vanhempainyhdistykseen. Yhdistyksen tärkein tukimuoto lippukunnalle on ollut Hirsalan vanhan ja Långvikin uuden kämpän hankinta ja ylläpito. Nykyään kannatusyhdistyksen toiminnasta vastaa entisten tösiläisten muodostama veljespiiri. Taloudellisen tuen ohella lippukunnan johdolle pyritään antamaan myös henkistä tukea.

Vuonna 2019 Tösin Kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Jussi Haapkylä.

Yhteystiedot: Jussi Haapkylä: kannatusyhdistys[at]toolonsiniset.net, 040-5263675

Sämpyläkilta

Killan perusti 1940-luvulla joukko silloisia vaeltajaikään ehtineitä lippukunnan jäseniä, yhteensä alun toistakymmentä partiolaista. Killan hieman erikoiselta kuulostava nimi syntyi yksinkertaisesti siitä että killan kokouksissa nautittiin teetä, ja kukin killan jäsen toi mukanaan sopivana suuhunpantavana sämpylän. Sämpyläkilta on ollut Töölön Sinisten vahva taustavaikuttaja koko olemassaolonsa ajan, vaikkei sitä ehkä ihan heti huomaa killan noudattaman matalan profiilin takia.

Liity Kannatusyhdistyksen ja Sämpyläkillan jäseneksi

Voit liittyä Kannatusyhdistyksen ja Sämpyläkillan jäseneksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kannatusyhdistys[at]toolonsiniset.net. Ilmoita sähköpostissa nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Liitämme sinut Kannatusyhdistyksen postituslistalle, jolloin saat tietoa tapahtumistamme. Kannatusyhdistys kerää vuosittain n. 20e jäsenmaksun. Postituslistalle liittyminen ja tapahtumiin osallistuminen ei kuitenkaan vaadi jäsenmaksun maksamista.

Muut taustayhteisöt

Töölön Seurakunta

Töölön seurakunta toimii Töölön Siniset, Hespartto, Ilvesveikot, Töölön Tähystäjät, Viestitytöt ja Töölön Nuotioveikot lippukuntien taustayhteisönä. Seurakunta on luovuttanut tilat lippukuntien käyttöön ja avustaa lippukuntien toimintaa myös rahallisesti. Vuosittain kirkolla järjestetään joulun alla partiokirkko, sekä itsenäisyyspäivänä lippukunnat avustavat veteraanikirkon pitämisessä.

Keski Helsinki

Nuotio

Töölön Siniset kuuluvat Keski Helsinkiin, yhteen Helsinki-toimikunta Hepan aluekummien neljästä alueesta. Hepan tarkoitus on auttaa ja tukea helsinkiläisiä lippukuntia niiden tarvitsemalla tavalla, sekä kannustaa niitä yhteistyöhön. Lippukunta tai yksittäinen partiolainen voi pyytää aluekummilta apua erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseen, kun omat resurssit tai tieto-taito eivät riitä. Aluekummi ja Heppa toimivat linkkinä lippukuntien ja alueryhmän kautta piirin hallitukseen.

Töölön Pojat -säätiö

Töölön seurakunnan nuorisotyön toiminnan piirissä syntyi 1950-luvun alkupuolella ajatus oman nuorisotalon saamisesta kirkon tontille, sen lounaisosaan. Talon saamiseksi ryhdyttiin myös keräämään rahaa jätepaperilla, myyjäisillä ja muilla tempauksilla. Ahkeran toiminnan tuloksena rahaa saatiinkin kertymään kohtalaisesti. Sittemmin haaveet nuorisotalon aikaansaamisesta kariutuivat lähinnä siihen, että kirkon tontille rakennettiin koulu. Kertyneet varat haluttiin kuitenkin turvata, ja niin perustettiin Töölön Pojat -säätiö, jonka tarkoituksena on tukea töölöläistä nuorisotyötä.

Töölön Pojat -säätiö tukee lippukunnan toimintaa parittomina vuosina. Säätiön tuki on suunnattu yleensä perusretkitoiminnan tukemiseen, kuten lippukunnan kämppään ja eri toimintaryhmien retkeily, ja leirikaluston uusimiseen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Suomen lippu

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. (PäPa) on pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) toimiva partiopiiri. Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin kuuluvat lähes kaikki pääkaupunkiseudulla toimivat suomenkieliset partiolippukunnat. PäPa on Suomen Partiolaisten (SP) jäsen.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on osa maailmanlaajuista partioliikettä. Suomalaiset partiolaiset kuuluvat Partiopoikien Maailmanjärjestöön eli WOSMiin (World Organization of the Scout Movement) ja Partiotyttöjen Maailmanliittoon eli WAGGGSiin (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts).